188 Tottenham Court Road

Client: University College London
Value: £800k
Date: November 2012

The aim of the project was to create a more flexible user friendly building including the formation of student breakout areas and social spaces, kitchen and tea point facilities and upgrading the seminar rooms to incorporate the latest technology in terms of mechanical and electrical services, teaching systems and maintenance free materials whilst including the rebranding element for the UCL.

The complete internal refurbishment of the existing seminar rooms, circulation areas and reception area located over three floors ( sub-basement, basement and ground floor) with a focus on DDA requirements and creating contemporary teaching spaces using modern materials including glass and stainless steel balustrading, glass feature walls, contemporary ceiling finishes incorporating the latest metal suspended ceiling tiles, glass folding doors, the upgrading and adaptations to the fire protection, heating and ventilation.